TAIDO TRENERI

Ivan Milutinović

Ivan Milutinović

Ivan Milutinović rođen u Užicu 29.07.1984. Sa 13 godina počeo da trenira karate u KK „Užice“. 1998. otkriva Realni Aikido kod trenera Dragomira Aćimovića u SRA „Vračarević“ gde odmah počinje sa treninzima.
Asistira u matičnom klubu kao i u sekcijama u Sevojnu i Arilju. Od 2002. iz Užica vodi sekciju realnog aikidoa „Vračarević“ u Gornjem Milanovcu.
Pred komisijom SCRA u Beogradu u SC „Šumice“ 13.12.2003. godine polaže crni pojas 1.Dan i postaje majstor realnog aikidoa.
Od 2004 trenira u CRA „Uča“ u Beogradu gde se dalje usavršava. Učestvuje na brojnim instruktorskim, saveznim i međunarodnim seminarima u zemlji i inostranstvu, pa 24.12.2005. pred komisijom SCRA uspešno polaže za zvanje crni pojas 2. Dan. U okviru rekreativnih nastava predaje samoodbranu za decu od 1. do 4. razreda. Učestvuje na seminarima „European Martial Arts Hall Of Fame“ 2007. i 2008. godine gde sarađuje sa majstorima iz SAD-a, Rusije, Nemačke, Francuske, Izraela, Uzbekistana, Kine, Srbije, Makedonije.
Postaje glavni trener pri centru realnog aikidoa „Uča“ u sekciji Novi Beograd.
Pred komisijom SCRA, 17.05.2009. polaže crni pojas 3. Dan. Trenira i drži obuke za različite slojeve obezbeđenja. U istom periodu predaje samoodbranu za decu predškolskog uzrasta.
U saradnji sa opštinom Novi Beograd organizuje različite kurseve samoodbrane za građane.
29.02.2016. sa majstorom Markom Maćaševim osniva Klub sistem samoodbrane realni aikido „Taido“. „Imam izuzetnu čast i privilegiju da sarađujem sa majstorom Markom Maćaševim koji poseduje visok stepen primene veštine kao i smirenost koja odlikuje samo izuzetne stručnjake iz ove oblasti.“
Dana 09.06.2019.godine, pred komisijom Internacionalne federacije sistema samoodbrane realni aikido, polaže crni pojas 4.dan.

Ivan Milutinović

Marko Maćašev

Marko Maćašev, rođen u Beogradu 17. Decembra 1975. godine. Počeo da se bavi sportom 1980. godine, kada je počeo da uči plivanje u sportskom centru ”11. April” i tako naredne dve godine.
Kroz osnovno školovanje igrao košarku za školski tim. U tom uzrastu trenirao je i takmičarsko skijanje na snegu, dve godine u ”Genex kristalu”.
1989. godine je počeo da trenira taekwon-do u klubu ”Dušan silni” kod trenera Cvetka Stefanovića, sve do 1994. godine kada je otišao u vojsku.
U proleće 1994. godine je napravio i nekoliko padobranskih skokova, a u leto iste godine počeo da se bavi jahanjem konja. Pošto su se časovi jahanja odvijali u brigadi policije na Bežanijskoj kosi gde se nalazi i centar za obuku pasa, ubrzo ga je zainteresovao i rad sa psima kojim se i danas po malo bavi. Jahanjem konja se bavio aktivno 5 godina, a svoje stručno znanje je upotpunio položenim sudijskim ispitom za dresurno jahanje kod Konjičkog saveza Srbije 2006. godine.
Razmišljao je sve češće koja je to veština-sport koja je toliko dobra da može da ga zaštiti, a da je on taj koji kontroliše situacijom.
1998. godine počeo je da trenira realni aikido u Svetskom centru kod majstora realnog aikidoa Zorana Jočića do ”bombardovanja” 1999. godine, zatim neko vreme kod majstora r.a. Vladimira Vokića i napokon se pronašao kod majstora r.a. Radojice Spasovića u klubu ”Uča”, gde 2002.godine postaje asistent i instruktor u Klubu, a majstorsko zvanje u realnom aikidou stiče 2009. godine.
Bavio se skijanjem na vodi više kroz stručni rad u Savezu za skijanje na vodi Srbije kao sudija i predsednik takmičarske komisije. Takođe se bavi ronjenjem rekreativno.
Oprobao se u paraglajdingu od 2009 do 2012 u ”paraglajdinng klubu Košava” kao takmičar u preciznom slatanju i sekretar kluba.
Sve više ga poslednjih godina zanima lov i robolov kao hobi.
2016. godine otvara zajednički klub, ”sistem samoodbrane realni aikido TAIDO” sa majstorom Ivanom Milutinovićem. „Ivan je jedan od najkompletnijih majstora realnog aikidoa. Krase ga tačnost i preciznost u izvođenju tehnika, posvećen je i istrajan kao neko ko treba da prenese znanje kako na dete tako i na odraslu osobu.“