Kada neko kaže “U pravo vreme na pravom mestu” e to je Dečiji seminar u Futogu. Taj seminar je uvek u pravo vreme i na savršenom mestu za decu. Da nije tako, ne bi se več 12 godina unazad isti dan okupilo 350 dečaka i devojčica na jednom mestu iz različitih krajeva Srbije. Sve se odvija na imanju Poljoprivredne škole u Futogu. Prostor je bezbedan, prirodan, i za decu i njihove trenere sve je organizovano do najsitnijeg detalja. Trening na travi, ručak u menzi, šetnja kroz ekonomat sa domaćim životinjama i takmičenje u fudbalu, košarci, odbojci, trčanju, poligonu spretnosti. Svako dete ovde ima potpunu konekciju sa prirodom, dobro se fizički umori, ogladni, lepo ruča, druži sa domaćim životinjama, i na kraju poigra u disciplinama koje voli.
Taido Tim ove godine je bio desetočlan i to; Viktor Banjac, Vanja Bogunović, Nađa Maćašev, Vuk Jelisavac, Filip Ogorelica, Vojin Ogorelica, Lazar Vujičić, Vuk Tasić, i treneri Marko Maćašev i Ivan Milutinović. Trening je vodio Predsednik Saveza Vladimir Vokić crni pojas 7.Dan sa svojim saradnicima. Trening je koncipiran tako da se deca podele po rangu tj. pojasu i uvežbavaju tehnike koje su prilagođene njihovom nivou znanja.
Prezadovoljni smo što smo bili deo ne tako malog društva na seminaru, veliko hvala majstoru Marku Divjaku na ideji, organizaciji i realizaciji.