Dana 22.04.2018. godine je održan tradicionalni seminar u Zrenjaninu u organizaciji Kluba realnog aikidoa “Zrenjanin 1995”. Na seminaru je bilo preko 90 učesnika što je više nego prethodne godine. Obrađivane su tehnike poluga na vratu koje su same po sebi specifične i na koje treba obratiti veliku pažnju. Pre početka tradicionalnog, održan je selektivni seminar za kandidate za majstorska DAN zvanja koji je takođe izazvao veliku pažnju prisutnih. Nakon trosatnog treniranja, domaćini su priredili ručak u prijatnom ambijentu restorana Banatska koliba.
Klub Taido je ove godine imao 6 učesnika na seminaru. Na završnom prikazu, klub su predstavili
Aleksandar Kopandanović-narandzasti pojas uz asistenciju Davida Minića-žuti pojas i trener Ivan Milutinović prikaz dziu vaze.

“Seminar u Zrenjaninu ima jako dobru energiju. Dom borilačkih sportova daje fenomenalnu atmosferu i uslove za rad. Tema seminara je bila više nego zanimljiva i potrebna jer se upravo poluga Iriminage menjala mnoštvo puta i još uvek se traži najefikasnije rešenje za savladavanje protivnika. Domaćini su i ovog puta bili na visini zadatka, kao i svi predavači koji su vodili treninge.” majstor Ivan Milutinović