Na seminaru u Zrenjaninu Taido tim ovog puta činili su treneri kluba Marko Maćašev i Ivan Milutinović. Na seminaru je bilo oko 70 učesnika. Majstor Vladimir Vokić crni pojas 7. Dan vodio je trening sa Saveznim majstorima u trajanju od 4 sata. Pokazane su neke bazične tehnike kroz nekoliko formi, napredne kao i majstorske tehnike sa raznim bacanjima. Po prvi put na ovom seminaru je prikazan koncept odbrane od 4 napadača, koji po komandi napadaju, što predstavlja inovaciju u samoj veštini, seminarima i trenažnom procesu. Na prezentaciji klubova, klub Taido je predstavio trener Ivan Milutinović gde je izveo slobodno kretanje odbrana od jednog napadača uz asistenciju majstora Nikole Simić crni pojas 3.Dan.
Nakon glavnog treninga, tehnička komisija je obavila konsultacije sa kanidatima za majstorska zvanja medju kojima je i naš trener Marko Maćašev.
Posle napornog treninga, učesnici su imali obezbeđen ručak i druženje u obližnjem restoranu.
Trener Ivan je imao samo reči hvale za prođašnji seminar: “Vrlo sam zadovoljan. Predavači su danas bili bez premca zaista, veština i tehnika su u prvom planu što je meni kao treneru i majstoru najvažnije. Fenomenalne tehnike su pokazane izuzetno dobro, vežbao sam sa majstorima iz Čačka, Surčina, Kragujevca, Beograda kao i sa timom iz Makedonije. Za novi koncept odbrane od 4 napadača mislim da je vrlo zanimljiv i koristan u trenažnom procesu a naročito za neke principe Realnog Aikidoa kao što su pravovremenost reakcije. Domaćini su kao i do sada sve fantastično organizovali, atmosfera prijatna, pomoć na svakom koraku, sve pohvale.”